Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Νηστίσιμο μωσαϊκό κατσαρόλας

mitsa

Υλικά

  • 400 γρ μπισκότα

  • 240 ml νερό

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 60 γρ κακάο

  • 150 γρ μαργαρίνη

  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε την ζάχαρη με το κακάο.
2
Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.
3
Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και όταν αρχίσουν να βράζουν αφήνουμε για 5 λεπτά.
4
Ρίχνουμε την μαργαρίνη και όταν ενσωματωθεί κατεβάζουμε από την φωτιά.
5
Αρωματίζουμε με τις βανίλιες και το αφήνουμε να κρυώσει για 10 περίπου λεπτά.
6
Στα σπασμένα νηστίσιμα μπισκότα ρίχνουμε το σιρόπι κακάο και ανακατεύουμε καλά.
7
Τα βάζουμε σε φόρμα της επιλογής μας με μεμβράνη (η φόρμα που χρησιμοποιήσαμε είναι 23x13 εκατοστά).
8
Καλύπτουμε με την μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες.