Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΚρεατικά

Με αυτό το μυστικό το κρέας γίνεται λουκούμι και η σάλτσα θεϊκή

1 Mins read

Με αυτό το μυστικό το κρέας γίνεται λουκούμι και η σάλτσα θεϊκή

mitsa

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι

  • 2 καρότα

  • Ελαιόλαδο

  • 4 χοιρινά κότσια

  • Πολύχρωμες πιπεριές

  • Πάπρικα

  • Ρίγανη-Θυμάρι (foodaholics.shop)

  • 300 ml λευκό κρασί

  • 1-2 κουταλιές μουστάρδα (foodaholics.shop)

  • Νερό

  • ,

Οδηγίες

1
Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι και τα καρότα.
2
Σε καυτό ελαιόλαδο θωρακίζουμε τα κότσια.
3
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, τις πολύχρωμες πιπεριές και μαγυρεύουμε για 5 λεπτά.
4
Βάζουμε την πάπρικα, ρίγανη, θυμάρι και ανακατεύουμε.
5
Αναμειγνύουμε το κρασί με την μουστάρδα.
6
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 5-10 λεπτά.
7
Προσθέτουμε 1,5 λίτρο νερό και βράζουμε για 1½ ώρα στην χύτρα.
8
Όταν είναι έτοιμα αφερούμε τα κότσια και πολτοποιούμε την σάλτσα. Δοκιμάζουμε την σάλτσα και αν χρειαστεί προσθέτουμε αλάτι.
9
Σερβίρουμε τα κότσια και περιχύνουμε με την σάλτσα.