Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Ρολάκια κανέλας με γλάσο
mitsa
Υλικά
Ζύμη
235 ml ζεστό γάλα
1 φακελάκι ξερή μαγιά
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
75 γρ λιωμένο βούτυρο
100 γρ ζάχαρη
Λίγο αλάτι
450 γρ αλεύρι
Γέμιση
200 γρ καστανή ζάχαρη
20 γρ κανέλα
75 γρ μαλακό βούτυρο
½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
Γλάσο
115 γρ τυρί κρέμα
55 γρ μαλακό βούτυρο
1 βανίλια
190 γρ άχνη ζάχαρη
60 ml γάλα
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα. Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και αναμειγνύουμε. Μόλις αρχίσει να παίρνει μορφή βάζουμε και το λιωμένο βούτυρο.
2
Πλάθουμε καλά μέχρι να γίνει η ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο αλεύρι μέχρι να έχουμε ζύμη με μαλακή υφή.
3
Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη αλείφουμε με λίγο σπορέλαιο τα τοιχώματα του μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
4
Δουλεύουμε ελαφρώς την ζύμη και αλευρώνουμε την επιφάνεια που θα δουλέψουμε. Την ανοίγουμε σε ένα μεγάλο ή δύο πιο μικρά ορθογώνια φύλλα. Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια τα υλικά της γέμισης που τα έχουμε αναμείξει και τυλίγουμε, το φύλλο, χωρίς να το σφίγγουμε.
5
Βρέχουμε την άκρη που προεξέχει και διπλώνουμε το φύλλο σε ρολό. Με την βοήθεια μίας κλωστής κόβουμε ρολάκια και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
6
Αφήνουμε αρκετό κενό ανάμεσά τους και τα πατάμε ελαφριά με το χέρι.
7
Σκεπάζουμε με πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
8
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το γλάσο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
9
Αν η υφή δεν είναι κρεμώδης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μπίμερ. Περιχύνουμε με γλάσο πριν σερβίρουμε.