Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Κουλουράκια με γεύση μελομακάρονο, για όλο το χρόνο

mitsa

Υλικά

  • 200 ml σπορέλαιο

  • 100 γρ καστανή ζάχαρη

  • 200 ml χυμό πορτοκαλιού

  • 1/2 κουταλάκι σόδα

  • 100 γρ μέλι

  • 1 κουταλάκι κανέλα

  • 1/2 κουταλάκι γαρίφαλο

  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  • 850 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 10 γρ μπέικιν

  • 100 γρ κουβερτούρα

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την ζάχαρη στο λάδι.
2
Στον χυμό πορτοκαλιού ρίχνουμε την σόδα και ανακτεύουμε να αφρίσει.
3
Τα βάζουμε στο λάδι και δουλεύουμε.
4
Αρωματίζουμε με το μέλι, την κανέλα, το γαρίφαλο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
5
Ενσωματώνουμε το αλεύρι και το μέικιν να γίνει ζύμη.
6
Πλάθουμε την ζύμη σε κουλουράκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
7
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντηστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
8
Προαιρετικά λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και βουτάμε τα μέχρι τη μέση τα κουλουράκια.
9
Τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε αντικολλητικό χαρτί και σερβίρουμε.