Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Κουλουράκια με γεύση μελομακάρονο, για όλο το χρόνο
mitsa
Υλικά
200 ml σπορέλαιο
100 γρ καστανή ζάχαρη
200 ml χυμό πορτοκαλιού
1/2 κουταλάκι σόδα
100 γρ μέλι
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρίφαλο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
850 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
10 γρ μπέικιν
100 γρ κουβερτούρα
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την ζάχαρη στο λάδι.
2
Στον χυμό πορτοκαλιού ρίχνουμε την σόδα και ανακτεύουμε να αφρίσει.
3
Τα βάζουμε στο λάδι και δουλεύουμε.
4
Αρωματίζουμε με το μέλι, την κανέλα, το γαρίφαλο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
5
Ενσωματώνουμε το αλεύρι και το μέικιν να γίνει ζύμη.
6
Πλάθουμε την ζύμη σε κουλουράκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
7
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντηστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
8
Προαιρετικά λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και βουτάμε τα μέχρι τη μέση τα κουλουράκια.
9
Τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε αντικολλητικό χαρτί και σερβίρουμε.