Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Νηστίσιμο προφιτερόλ

mitsa

Υλικά

  • Κρέμα σοκολάτας

  • 1 λίτρο φυτικό γάλα

  • 125 γρ κουβερτούρα

  • 50 γρ νισεστέ

  • 250 γρ ζάχαρη

  • 40 γρ κακάο

  • 1 βανίλια

  • Κρέμα βανίλιας

  • 650 ml φυτικό γάλα

  • 40 γρ νισεστέ

  • 65 γρ ζάχαρη

  • 2 βανίλιες

  • Νηστίσιμα μπισκότα

Οδηγίες

1
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη, το φυτικό γάλα (εμείς χρησιμοποιήσαμε αμυγδάλου), το κακάο, το νισεστέ και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
2
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε την κουβερτούρα και την βανίλια.
3
Αναμειγνύουμε την ζάχαρη, το φυτικό γάλα (εμείς χρησιμοποιήσαμε καρύδας για να βγει λευκή η κρέμα) και το νισεστέ σε ένα κατσαρολάκι.
4
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
5
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
6
Σε ένα μπολ βάζουμε λίγη χλιαρή κρέμα βανίλιας, προαιρετικά νηστίσιμα μπισκότα και καλύπτουμε με χλιαρή κρέμα σοκολάτας.
7
Διακοσμούμε με νιφάδες κουβερτούρας και γλυκό κεράσι.