Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Ο πιο απλός μπακλαβάς που έχετε δοκιμάσει

mitsa

Υλικά

  • 500 γρ φύλλα κρούστας

  • 350 γρ ξηρούς καρπούς (καρύδια

  • αμύγδαλα

  • φυστίκια)

  • 2 φρυγανιές

  • 100 γρ βούτυρο

  • 50 ml σπορέλαιο

  • 1 κουταλάκι κανέλα

  • ½ κουταλάκι γαρίφαλο

  • Σιρόπι

  • 1 κιλό ζάχαρη

  • 350 ml νερό

  • 2 βανίλιες

  • Χυμό από ½ λεμόνι

  • 1 φέτα λεμόνι

Οδηγίες

1
Ανακατεύουμε το νερό με την ζάχαρη, τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε 5 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσουν να κοχλάζουν.
2
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες, την φέτα και τον χυμό από το λεμόνι.
3
Στους αλεσμένους ξηρούς καρπούς βάζουμε την κανέλα, το γαρίφαλο, την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε.
4
Αναμειγνύουμε το λιωμένο βούτυρο με το σπορέλαιο.
5
Παίρνουμε 3 φύλλα μαζί και τα λαδώνουμε.
6
Απλώνουμε γέμιση και βάζουμε στην μία άκρη ένα φύλλο τσαλακωμένο.
7
Το λαδώνουμε και τυλίγουμε σε ρολό.
8
Κόβουμε ρολάκια με πάχος 2 δάχτυλα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι που να τελειώσουν τα υλικά.
9
Λαδώνουμε καλά ταψί 32 εκατοστών και βάζουμε τα ρολάκια.
10
Αφήνουμε λίγο κενό για να ψηθούν σωστά.
11
Βουτυρώνουμε καλά και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
12
Όσο το γλυκό είναι καυτό το σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.
13
Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 24 ώρες πριν σερβίρουμε.