Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το site Χρυσές συνταγές

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το site toftiaxa.gr  και εδώ facebook.com/groups μπορείτε να γίνετε μέλος στην ομάδα facebook για πολλές δημιουργίες!! 🙂

Ευχαριστούμε και το site Daddy cool για τη φιλοξενία όπου πλέον θα βρίσκετε και εκεί τις συνταγές μας!! 😉

Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Ανακατεύουμε το νερό με την ζάχαρη, τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε 5 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσουν να κοχλάζουν.
  2. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες, την φέτα και τον χυμό από το λεμόνι.
  3. Στους αλεσμένους ξηρούς καρπούς βάζουμε την κανέλα, το γαρίφαλο, την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε.
  4. Αναμειγνύουμε το λιωμένο βούτυρο με το σπορέλαιο.
  5. Παίρνουμε 3 φύλλα μαζί και τα λαδώνουμε.
  6. Απλώνουμε γέμιση και βάζουμε στην μία άκρη ένα φύλλο τσαλακωμένο.
  7. Το λαδώνουμε και τυλίγουμε σε ρολό.
  8. Κόβουμε ρολάκια με πάχος 2 δάχτυλα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι που να τελειώσουν τα υλικά.
  9. Λαδώνουμε καλά ταψί 32 εκατοστών και βάζουμε τα ρολάκια.
  10. Αφήνουμε λίγο κενό για να ψηθούν σωστά.
  11. Βουτυρώνουμε καλά και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
  12. Όσο το γλυκό είναι καυτό το σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.
  13. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 24 ώρες πριν σερβίρουμε.