Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΖύμες

Εύκολο φαγητό με λίγο κόπο έτοιμο σε λίγα λεπτά

1 Mins read

Εύκολο φαγητό με λίγο κόπο έτοιμο σε λίγα λεπτά

mitsa

Υλικά

  • 5-6 φέτες ψωμί

  • 1 κόκκινη πιπεριά

  • 1 ντομάτα

  • 5 αυγά

  • Αλάτι

  • 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι

  • 100 ml γάλα

  • Πιπέρι

  • Ρίγανη-Θυμάρι (foodaholics.shop)

  • Μαϊντανό

  • Κίτρινο τυρί

Οδηγίες

1
Κόβουμε 5-6 φέτες μπαγίατικο ψωμί.
2
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια την πιπεριά και την αποφλοιωμένη ντομάτα.
3
Χτυπάμε τα αυγά με αλάτι.
4
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα και δουλεύουμε.
5
Βάζουμε πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι, την πιπεριά, την ντομάτα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
6
Βουτυρώνουμε αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε το ψωμί.
7
Ρίχνουμε το μείγμα, κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι που να ροδίσει ή κάτω πλευρά.
8
Όταν είναι έτοιμο από την μία πλευρά γυρίζουμε και από την άλλη σε βουτυρωμένο σκεύος.
9
Απλώνουμε τρμμένο κίτρινο τυρί, σκεπάζουμε με το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσημο μέχρι να λιώσει.
10
Προαιρετικά σερβίρουμε με πιπερόκαμα και ρίγανη.