Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πανεύκολα, γρήγορα και νόστιμα τρουφάκια τιραμισού
mitsa
Υλικά
250 γρ τυρί κρέμα
100 γρ σαβαγιάρ
50 γρ ζάχαρη
50 ml νερό
2 κουταλάκια στιγμιαίο καφέ
50 ml κονιάκ
Κακάο
Οδηγίες
1
Με την βοήθεια του μπλέντερ θρυμματίζουμε τα σαβαγιάρ. Δουλεύουμε ελαφρώς το τυρί κρέμα και προσθέτουμε την ζάχαρη.
2
Συνεχίζουμε να δουλεύουμε μέχρι που να πάρει την υφή από βούτυρο. Όταν είναι έτοιμο βάζουμε τον καφέ που έχουμε διαλύσει στο νερό και ανακατεύουμε.
3
Προσθέτουμε τα τριμμένα σαβαγιάρ και ανακατεύουμε καλά.
4
Τέλος ενσωματώνουμε το κονιάκ.
5
Πλάθουμε την ζύμη σε μπαλάκια και λίγο πριν τα σερβίρουμε τα περνάμε από κακάο για να μην πάρουν υγρασία.
6
Αν θέλουμε να ενισχύσουμε την γεύση τους ανοίγουμε την ζύμη στην παλάμη μας, γεμίζουμε με πραλίνα φουντουκιού και τυλίγουμε σε μπαλάκι.