Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πάστα αμυγδάλου- Μία εναλλακτική πρόταση για τις γιορτές
mitsa
Υλικά
Παντεσπάνι
4 αυγά
200 γρ ζάχαρη
165 γρ φαρίνα
2 βανίλιες
Κρέμα
1 λίτρο γάλα
200 γρ ζάχαρη
90 γρ νισεστέ
2 βανίλιες
400 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ αμύγδαλα
Οδηγίες
1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το αλεύρι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
3
Την απλώνουμε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.
4
Αναμειγνύουμε το γάλα με την ζάχαρη, το νισεστέ και τις βανίλιες σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
5
Κόβουμε το παντεσπάνι σε 2 μέρη και βάζουμε το ένα ως βάση σε φόρμα 28x18 εκατοστά.
6
Απλώνουμε την ζεστή κρέμα και τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι.
7
Αφήνουμε για 6 ώρες στο ψυγείο.
8
Όταν είναι έτοιμο το κόβουμε σε παστάκια.
9
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και σκεπάζουμε τα παστάκια.
10
Καλύπτουμε τα παστάκια με καβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέ.