Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Πάστα αμυγδάλου- Μία εναλλακτική πρόταση για τις γιορτές

mitsa

Υλικά

  • Παντεσπάνι

  • 4 αυγά

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 165 γρ φαρίνα

  • 2 βανίλιες

  • Κρέμα

  • 1 λίτρο γάλα

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 90 γρ νισεστέ

  • 2 βανίλιες

  • 400 ml κρέμα γάλακτος

  • 200 γρ αμύγδαλα

Οδηγίες

1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το αλεύρι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
3
Την απλώνουμε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.
4
Αναμειγνύουμε το γάλα με την ζάχαρη, το νισεστέ και τις βανίλιες σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
5
Κόβουμε το παντεσπάνι σε 2 μέρη και βάζουμε το ένα ως βάση σε φόρμα 28x18 εκατοστά.
6
Απλώνουμε την ζεστή κρέμα και τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι.
7
Αφήνουμε για 6 ώρες στο ψυγείο.
8
Όταν είναι έτοιμο το κόβουμε σε παστάκια.
9
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και σκεπάζουμε τα παστάκια.
10
Καλύπτουμε τα παστάκια με καβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέ.