Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Λαχταριστή τούρτα πραλίνα - σοκολάτα

mitsa

Υλικά

  • Παντεσπάνι

  • 200 γρ αλεύρι

  • 50 γρ κακάο

  • 20 γρ μπέικιν

  • 150 ml νερό

  • 100 ml γάλα

  • 50 γρ βούτυρο

  • 300 γρ ζάχαρη

  • 3 αυγά

  • Λίγο αλάτι

  • 2 βανίλιες

  • Κρέμα

  • 150 γρ κουβερτούρα

  • 150 γρ σοκολάτα γάλακτος

  • 400 ml κρέμα γάλακτος

  • 400 γρ πραλίνα φουντουκιού

  • Γαρνιτούρα

  • 150 γρ κουβερτούρα

  • 1 κουταλιά σπορέλαιο

Οδηγίες

1
Ενσωματώνουμε το νερό και το κακάο στο γάλα.
2
Βουτυρώνουμε πολύ καλά 2 φόρμες των 26 εκατοστών.
3
Τις πασπαλίζουμε με κακάο σε όλες τους τις πλευρές.
4
Στο αλεύρι βάζουμε λίγο αλάτι, το μπέικιν, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
5
Με το μίξερ χτυπάμε τα αυγά να αφρατέψουν και προσθέτουμε την ζάχαρη.
6
Όταν ασπρίσουν βάζουμε και το βούτυρο.
7
Ρίχνουμε λίγες κουταλιές από το αλεύρι και λίγο κακάο όσο ανακατεύουμε.
8
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι που να γίνει η ζύμη μας.
9
Όταν είναι έτοιμη την μοιράζουμε στις φόρμες και την ψήνουμε στους 170 βαθμούς.
10
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμα (τρυπάμε το παντεσπάνι και δεν πρέπει να μένουν υπολείμματα πάνω της).
11
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε το σπορέλαιο. Την απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί και καλύπτουμε με ένα ακόμα χαρτί.
12
Τυλίγουμε προσεκτικά και την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
13
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και την σοκολάτα γάλακτος.
14
Όταν είναι έτοιμες ενσωματώνουμε την πραλίνα φουντουκιού. Με την βοήθεια του μίξερ διαλύουμε λίγη λίγη την κρέμα γάλακτος στην σοκολάτα.
15
Βάζουμε το ένα, κρύο παντεσπάνι για βάση και πάνω του απλώνουμε λιγότερη από την μισή κρέμα. Σκεπάζουμε με το άλλο παντεσπάνι και με ένα μαχαίρι το ισιώνουμε.
16
Απλώνουμε την κρέμα σε όλη της την επιφάνεια και περιμετρικά. Δεν μας πειράζει αν δεν απλωθεί τέλεια καθώς θα καλυφθεί.
17
Βγάζουμε από το ψυγείο το ρολό σοκολάτας και με απότομες κινήσεις το ανοίγουμε.
18
Διακοσμούμε περιμετρικά με τα μεγάλα κομμάτια και με τα μικρά την επάνω επιφάνεια. Τέλος αν θέλουμε στολίζουμε και με λίγες φράουλες.