Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πάστα σοκολατίνα- Αν τη δοκιμάσετε μία φορά θα τη φτιάχνετε συνέχεια
mitsa
Υλικά
Σιρόπι
200 ml γάλα
50 γρ ζάχαρη
20 γρ κακάο
Βάση
125 γρ κουβερτούρα
6 αυγά
Λίγο αλάτι
150 γρ ζάχαρη
150 γρ βούτυρο
1 μπέικιν
2 βανίλιες
50 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Μους
400 ml κρέμα γάλακτος
300 γρ πραλίνα
100 γρ σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
Οδηγίες
1
Βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη και το κακάο να βράσουν μέχρι να διαλυθούν.
2
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα.
3
Χτυπάμε τα ασπράδια από τα αυγά με λίγο αλάτι να γίνουν μαρέγκα.
4
Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
5
Ενσωματώνουμε το λιωμένο βούτυρο και την λιωμένη σοκολάτα.
6
Βάζουμε το μπέικιν, τις βανίλιες, το αλεύρι και ανακατεύουμε.
7
Προσθέτουμε την μαρέγκα και δουλεύουμε με απαλές κινήσεις.
8
Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί 40x28 με αντικολλητικο χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 15-20 λεπτά.
9
Σιροπιάζουμε την κρύα βάση με το κρύο σιρόπι.
10
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
11
Ενσωματώνουμε την πραλίνα φουντουκιού.
12
Βάζουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.
13
Απλώνουμε την μους πάνω από την βάση και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
14
Προαιρετικά σερβίρουμε με νιφάδες σοκολάτας.