Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Σοκολατάκια Crunch με 3 υλικά και πρωτότυπες καριόκες
mitsa
Υλικά
Σοκολατάκια
200 γρ κουβερτούρα
100 γρ πραλίνα φουντουκιού ή σοκολάτα γάλακτος
100 γρ νιφάδες ρυζιού
Καριόκες
300 γρ μπισκότα
100 γρ άχνη ζάχαρη
25 γρ κακάο
200 ml γάλα
50 γρ βούτυρο
2 βανίλιες
300 γρ κουβερτούρα
Νιφάδες ρυζιού
50 ml κονιάκ
Οδηγίες
1
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και την πραλίνα φουντουκιού ή σοκολάτα γάλακτος.
2
Στην χλιαρή σοκολάτα ενσωματώνουμε τις νιφάδες ρυζιού.
3
Εμείς βάλαμε coco pops (δημητριακά) που μπορείτε να τα βρείτε σε όλα τα σουπερ μάρκετ.
4
Τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμες για σοκολατάκια ή κάνουμε βραχάκια σε αντικολλητικό χαρτί.
5
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αλεσμένα μπισκότα, την άχνη , το κακάο, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
6
Προσθέτουμε το κρύο γάλα, το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
7
Προαιρετικά αρωματίζουμε το μείγμα με κονιάκ.
8
Το απλώνουμε σε μεμβράνη και δίνουμε σχήμα από μπαστούνι.
9
Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
10
Λίωνουμε την κουβερτούρα και κόβουμε το μπαστούνι σε φέτες.
11
Τις περνάμε από την λιωμένη σοκολάτα και μετά από τις νιφάδες ρυζιού.
12
Αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσουν και τις καλύπτουμε με μία ελαφριά στρώση από σοκολάτα.