Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΣοκολάτα

Σοκολατάκια Crunch με 3 υλικά και πρωτότυπες καριόκες

1 Mins read

Σοκολατάκια Crunch με 3 υλικά και πρωτότυπες καριόκες

mitsa

Υλικά

  • Σοκολατάκια

  • 200 γρ κουβερτούρα

  • 100 γρ πραλίνα φουντουκιού ή σοκολάτα γάλακτος

  • 100 γρ νιφάδες ρυζιού

  • Καριόκες

  • 300 γρ μπισκότα

  • 100 γρ άχνη ζάχαρη

  • 25 γρ κακάο

  • 200 ml γάλα

  • 50 γρ βούτυρο

  • 2 βανίλιες

  • 300 γρ κουβερτούρα

  • Νιφάδες ρυζιού

  • 50 ml κονιάκ

Οδηγίες

1
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και την πραλίνα φουντουκιού ή σοκολάτα γάλακτος.
2
Στην χλιαρή σοκολάτα ενσωματώνουμε τις νιφάδες ρυζιού.
3
Εμείς βάλαμε coco pops (δημητριακά) που μπορείτε να τα βρείτε σε όλα τα σουπερ μάρκετ.
4
Τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμες για σοκολατάκια ή κάνουμε βραχάκια σε αντικολλητικό χαρτί.
5
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αλεσμένα μπισκότα, την άχνη , το κακάο, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
6
Προσθέτουμε το κρύο γάλα, το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
7
Προαιρετικά αρωματίζουμε το μείγμα με κονιάκ.
8
Το απλώνουμε σε μεμβράνη και δίνουμε σχήμα από μπαστούνι.
9
Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
10
Λίωνουμε την κουβερτούρα και κόβουμε το μπαστούνι σε φέτες.
11
Τις περνάμε από την λιωμένη σοκολάτα και μετά από τις νιφάδες ρυζιού.
12
Αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσουν και τις καλύπτουμε με μία ελαφριά στρώση από σοκολάτα.