Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΤούρτες

Πεντανόστιμο και εντυπωσιακό γλυκό, γιατί ο έρωτας περνάει από το στομάχι

1 Mins read

Πεντανόστιμο και εντυπωσιακό γλυκό, γιατί ο έρωτας περνάει από το στομάχι

mitsa

Υλικά

  • 150 γρ ζάχαρη

  • 150 ml νερό

  • 250 γρ λευκή σοκολάτα

  • 600 ml κρέμα γάλακτος

  • 400 γρ φράουλες

  • 3 παντεσπάνια

  • Νιφάδες σοκολάτας

Οδηγίες

1
Βράζουμε για 5 λεπτά το νερό με την ζάχαρη.
2
Κόβουμε την σοκολάτα σε κομμάτια και την λιώνουμε σε μπεν μαρί.
3
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
4
Ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις την χλιαρή λιωμένη σοκολάτα.
5
Κρατάμε μία ποσότητα από την κρέμα (για να καλύψουμε την τούρτα).
6
Στην υπόλοιπη κρέμα προσθέτουμε τις φράουλες που έχουμε ψιλοκόψει.
7
Βάζουμε ένα παντεσπάνι ως βάση και το σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
8
Μπορούμε να χρισιμοποιήσουμε έτοιμα παντεσπάνια ή να κάνουμε τα δικά μας (θα βρείτε συνταγή εδώ).
9
Απλώνουμε την μισή κρέμα, σκεπάζουμε με ακόμα ένα παντεσπάνι και σιροπιάζουμε.
10
Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα, σκεπάζουμε με ακόμα ένα παντεσπάνι και σιροπιάζουμε.
11
Καλύπτουμε το γλυκό με την κρέμα που κρατήσαμε.
12
Περιμετρικά σκεπάζουμε με νιφάδες σοκολάτας και διακοσμούμε με φράουλες.
13
Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν σερβίρουμε.