Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Πεντανόστιμος Μουσακάς

mitsa

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά

  • Μελιτζάνες

  • Πατάτες

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι

  • 2 κρόκους αυγών

  • 100 γρ σάλτσα

  • Ρίγανη-Θυμάρι

  • Πάπρικα

  • ¼ ματσάκι μαϊντανό

  • 250 ml νερό

  • Μπεσαμέλ

  • 1 λίτρo γάλα

  • 6 κουταλιές αλεύρι

  • 3 αυγά

  • Λίγη Φέτα

  • 50 γρ βούτυρο

Οδηγίες

1
Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες και τις τηγανίζουμε.
2
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε φέτες και τις αφήνουμε για 1 ώρα μέσα σε νερό με αλάτι για να ξεπικρίσουν.
3
Τις ξεπλένουμε, τις στεγνώνουμε καλά και τις τηγανίζουμε στο ίδιο λάδι που τηγανίσαμε τις πατάτες.
4
Σε καυτό ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
5
Όταν ροδίσει προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε να βγάλει τα υγρά του. Προσθέτουμε την σάλτσα, την ρίγανη, το θυμάρι, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε το μαϊντανό, τον δυόσμο και βάζουμε το νερό και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί.
6
Όσο ο κιμάς είναι καυτός βάζουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό.
7
Για την μπεσαμέλ, ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί το μισό κρύο γάλα και προσέχουμε να μην σβολιάσει.
8
Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε να ζεσταθεί σε μία κατσαρόλα.
9
Όταν το γάλα βράσει ρίχνουμε το κρύο γάλα με το αλεύρι αφού το σουρώσουμε.
10
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι που να γίνει κρέμα.
11
Όταν η κρέμα πήξει, κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
12
Όταν η κρέμα κρυώσει ρίχνουμε την Φέτα, τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
13
Στρώνουμε τις πατάτες στον πάτο ενός ταψιού μέχρι που να τον σκεπάσουμε τελείως.
14
Αλατίζουμε τις πατάτες και αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι.
15
Από πάνω τους στρώνουμε τον κιμά, μετά τις μελιτζάνες.
16
Τέλος καλύπτουμε τις μελιτζάνες με την μπεσαμέλ και την αλείφουμε με τους κρόκους των αυγών.
17
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι που να πάρει χρώμα.