Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Περγαμόντο-Κίτρο γλυκό του κουταλιού

mitsa

Υλικά

  • 1 κιλό φλούδες περγαμόντο

  • 1500 γρ ζάχαρη

  • 400 ml νερό

  • 2 κουταλιές μέλι

  • Χυμό από ½ λεμόνι

  • 1 βανίλια

Οδηγίες

1
Καθαρίζουμε τα περγαμόντο από την φλούδα τους σε λεπτό τρίφτη (προσέχουμε να μην αφαιρέσουμε πολλή από την φλούδα).
2
Τα βάζουμε σε κρύο νερό για 1 ώρα.
3
Αφαιρούμε τις άκρες και βγάζουμε τις φλούδες.
4
Αν χρειαστεί τις καθαρίζουμε.
5
Τυλίγουμε τις φλούδες σε ρολά και τις σταθεροποιούμε με οδοντογλυφίδες.
6
Τις βράζουμε για 10 λεπτά σε καυτό νερό.
7
Όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε σε κρύο νερό.
8
Τις βράζουμε για 15 λεπτά σε καυτό νερό.
9
Όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε σε κρύο νερό.
10
Τέλος τα βράζουμε για 30 λεπτά σε καυτό νερό.
11
Τις βγάζουμε σε κρύο νερό και τα αφήνουμε 24 ώρες, ανανεώνουμε το νερό ανά 6 ώρες.
12
Βάζουμε να βράσουν η ζάχαρη με το νερό.
13
Τις βάζουμε στο καυτό σιρόπι και βράζουμε για 30 λεπτά.
14
Αφήνουμε για 24 ώρες στο σιρόπι και αν χρειαστεί την επόμενη μέρα αφαιρούμε το περγαμόντο και δένουμε το σιρόπι.
15
Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες χωρίς να ακουμπάμε το γλυκό.
16
Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.