Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Προφιτερόλ χωρίς ζάχαρη

mitsa

Υλικά

  • 2 λίτρα γάλα

  • 100 γρ νισεστέ

  • 2 αυγά

  • 80 γρ κακάο

  • 200 γρ στέβια (1:2)

  • 200 γρ σοκολάτα με στέβια

  • 2 βανίλιες

  • 400 γρ μπισκότα χωρίς ζάχαρη

  • 200 ml κρέμα γάλακτος

Οδηγίες

1
Στο μισό κρύο γάλα ενσωματώνουμε το νισεστέ, τα αυγά και το κακάο.
2
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα μαζί με την στέβια σε μία κατσαρόλα.
3
Σουρώνουμε το μείγμα με το κακάο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
4
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε την σοκολάτα και τις βανίλιες.
5
Εμείς χρησιμοποιήσαμε σοκολάτα γάλακτος με στέβια.
6
Σε ένα ή πολλά μπολ κάνουμε μία στρώση από χλιαρή κρέμα και από πάνω απλώνουμε σπασμένα μπισκότα χωρίς ζάχαρη.
7
Καλύπτουμε με κρέμα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.
8
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και διακοσμούμε το προφιτερόλ μας.