Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πάστα πραλίνας με καραμελωμένα φουντούκια
mitsa
Υλικά
20 σαβαγιάρ
2 κουταλιές καφέ
3 κουταλιές ζάχαρη
300 ml νερό
Μους πραλίνας
150 γρ κουβερτούρα
200 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ πραλίνα φουντουκιού
100 γρ φουντούκια
Επικάλυψη
200 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ κουβερτούρα
Οδηγίες
1
Βράζουμε το νερό μαζί με τον καφέ και την ζάχαρη.
2
Προαιρετικά σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγη ζάχαρη να γίνει καραμέλα και προσθέτουμε τα φουντούκια.
3
Τα απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί ώστε η καραμέλα να σταθεροποιηθεί.
4
Όταν κρυώσουν τα θρυμματίζουμε.
5
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
6
Προσθέτουμε την πραλίνα, την λιωμένη σοκολάτα, τα καραμελωμένα ή ωμά φουντούκια και ανακατεύουμε.
7
Κάνουμε μία στρώση από σαβαγιάρ, που έχουμε βουτήξει στον κρύο καφέ, σε φόρμα 30x12 εκατοστά.
8
Απλώνουμε την μους πραλίνας και σκεπάζουμε με σαβαγιάρ που έχουμε βουτήξει στον κρύο καφέ.
9
Προαιρετικά διακοσμούμε με την κρέμα γάλακτος που χτυπήσαμε σε σαντιγί και ενσωματώσαμε την λιωμένη σοκολάτα.