Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πεντανόστιμη κρεμ καραμελέ
mitsa
Υλικά
Κρέμα
400 ml γάλα
6 αυγά
100 γρ ζάχαρη
4 βανίλιες
Καραμέλα
100 γρ ζάχαρη
6 κουταλιές νερό
Οδηγίες
1
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη με το γάλα να βράσουν.
2
Σε ένα άλλο κατσαρολάκι κάνουμε την καραμέλα βάζοντας την ζάχαρη να λιώσει μαζί με το νερό. Ανακατεύουμε μέχρι που να ενσωματωθεί ελαφρώς η ζάχαρη και το αφήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
3
Βουτυρώνουμε καλά τα φορμάκια και καλύπτουμε τον πάτο τους με καραμέλα.
4
Χτυπάμε τα αυγά μαζί με τις βανίλιες και τα ενσωματώνουμε με γρήγορες κινήσεις στο γάλα. Όταν πάρουν θερμοκρασία περνάμε το μείγμα από σουρωτήρι και τα μοιράζουμε στα φορμάκια.
5
Τα βάζουμε σε βαθύ σκεύος, τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και γεμίζουμε μέχρι την μέση με καυτό νερό.
6
Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 40 λεπτά. Με μία οδοντογλυφίδα ελέγχουμε αν έχουν ψηθεί (αν βγει καθαρή είναι έτοιμα).
7
Όταν κρυώσουν ξεκολλάμε περιμετρικά την κρέμα από το φορμάκι με μία οδοντογλυφίδα. Τα αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο.