Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Πεντανόστιμη κρεμ καραμελέ

mitsa

Υλικά

  • Κρέμα

  • 400 ml γάλα

  • 6 αυγά

  • 100 γρ ζάχαρη

  • 4 βανίλιες

  • Καραμέλα

  • 100 γρ ζάχαρη

  • 6 κουταλιές νερό

Οδηγίες

1
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη με το γάλα να βράσουν.
2
Σε ένα άλλο κατσαρολάκι κάνουμε την καραμέλα βάζοντας την ζάχαρη να λιώσει μαζί με το νερό. Ανακατεύουμε μέχρι που να ενσωματωθεί ελαφρώς η ζάχαρη και το αφήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
3
Βουτυρώνουμε καλά τα φορμάκια και καλύπτουμε τον πάτο τους με καραμέλα.
4
Χτυπάμε τα αυγά μαζί με τις βανίλιες και τα ενσωματώνουμε με γρήγορες κινήσεις στο γάλα. Όταν πάρουν θερμοκρασία περνάμε το μείγμα από σουρωτήρι και τα μοιράζουμε στα φορμάκια.
5
Τα βάζουμε σε βαθύ σκεύος, τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και γεμίζουμε μέχρι την μέση με καυτό νερό.
6
Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 40 λεπτά. Με μία οδοντογλυφίδα ελέγχουμε αν έχουν ψηθεί (αν βγει καθαρή είναι έτοιμα).
7
Όταν κρυώσουν ξεκολλάμε περιμετρικά την κρέμα από το φορμάκι με μία οδοντογλυφίδα. Τα αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο.