Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πεντανόστιμο γεμιστό ψωμί
mitsa
Υλικά
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
2 κουταλιές ζάχαρη
700 ml γάλα
2 αυγά
1200 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ βούτυρο
1 κουταλάκι αλάτι
Σάλτσα ντομάτας
Ρίγανη
Κίτρινο τυρί
Ελιές
Αλλαντικά
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, το λιωμένο βούτυρο, λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
4
Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει ζύμη.
5
Πλάθουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι που να ξεκολλάει από τα χέρια.
6
Την βάζουμε σε αλευρωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
7
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και σε αλευρωμένη επιφάνεια την χωρίζουμε σε 2 μέρη.
8
Τα ανοίγουμε σε φύλλα, βάζουμε σάλτσα, ρίγανη, κίτρινο τυρί, ελιές και αλλαντικά της επιλογής μας.
9
Κόβουμε σε τετράγωνα στο μέγεθος από τα αλλαντικά.
10
Βάζουμε το ένα φύλλο πάνω από το άλλο και τα τοποθετούμε σε φόρμα 28×18 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
11
Με την δοσολογία που σας δώσαμε κάνουμε 2 φόρμες.
12
Μπορούμε με τα μισά υλικά να κάνουμε 1 φόρμα.
13
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.