Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις φράουλες.
  2. Τις βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με την ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και τις αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βγάλουν τα υγρά τους.
  3. Δοκιμάζουμε τις φράουλες και αν χρειαστεί ρυθμίζουμε την ζάχαρη ανάλογα με την οξύτητά τους.
  4. Με την βοήθεια ενός κουταλιού αφαιρούμε τους αφρούς.
  5. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και το γάλα.
  6. Όταν ομογενοποιηθούν τα απλώνουμε σε ταρτιέρα 26 εκατοστών (προαιρετικά καλύπτουμε τον πάτο με αντικολλητικό χαρτί).
  7. Προσέχουμε να καλύψουμε και τα τοιχώματα της ταρτιέρας και την βάζουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο.
  8. Διαλύουμε το νισεστέ σε λίγο κρύο νερό.
  9. Όταν οι φράουλες χάσουν τα υγρά τους και το μείγμα γίνει πιο παχύρευστο ενσωματώνουμε το νισεστέ.
  10. Ανακατεύουμε μέχρι που να πήξει, κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
  11. Απλώνουμε την λιωμένη σοκολάτα πάνω από το μπισκότο για να μην ποτίσει από τα υγρά της φράουλας.
  12. Στρώνουμε ομοιόμορφα την χλιαρή σάλτσα και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
  13. Προαιρετικά απλώνουμε σαντιγί αρωματισμένη με βανίλια, τρούφα σοκολάτας ή φρέσκες φράουλες.