Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Τυροπιτάκια χωρίς χρήση πλάστη

mitsa

Υλικά

  • 300 γρ αλεύρι

  • 200 γρ ψιλό σιμιγδάλι

  • 200 ml νερό

  • 100 ml σπορέλαιο

  • 1 ξηρή μαγιά

  • 2 κουταλιές ζάχαρη

  • 50 ml γάλα

  • Λίγο αλάτι

  • Φέτα

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη σε λίγο χλιαρό νερό.
2
Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά να φουσκώσει.
3
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι και το σπορέλαιο.
4
Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι και ανακατεύουμε.
5
Βάζουμε την μαγιά, το υπόλοιπο νερό και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
6
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 45 λεπτά.
7
Την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 15 μπαλάκια.
8
Τα πατάμε με το χέρι να ανοίξουν και τοποθετούμε στο κέντρο σπασμένη Φέτα.
9
Τα βάζουμε σε κουπ πατ ή τσέρκι 10 εκατοστών και τα πατάμε ελαφρώς με κουπ πατ ή τσέρκι 7 εκατοστών.
10
Χαράζουμε και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
11
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.