Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Τυροπιτάκια χωρίς χρήση πλάστη
mitsa
Υλικά
300 γρ αλεύρι
200 γρ ψιλό σιμιγδάλι
200 ml νερό
100 ml σπορέλαιο
1 ξηρή μαγιά
2 κουταλιές ζάχαρη
50 ml γάλα
Λίγο αλάτι
Φέτα
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη σε λίγο χλιαρό νερό.
2
Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά να φουσκώσει.
3
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι και το σπορέλαιο.
4
Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι και ανακατεύουμε.
5
Βάζουμε την μαγιά, το υπόλοιπο νερό και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
6
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 45 λεπτά.
7
Την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 15 μπαλάκια.
8
Τα πατάμε με το χέρι να ανοίξουν και τοποθετούμε στο κέντρο σπασμένη Φέτα.
9
Τα βάζουμε σε κουπ πατ ή τσέρκι 10 εκατοστών και τα πατάμε ελαφρώς με κουπ πατ ή τσέρκι 7 εκατοστών.
10
Χαράζουμε και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
11
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.