Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Σπιτικό ζυμωτό ψωμί με γάλα
mitsa
Υλικά
450 γρ αλεύρι
400 ml νερό
100 ml γάλα
1 ξηρή μαγιά
8 γρ αλάτι
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό και το χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε.
3
Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει χυλός.
4
Όταν είναι έτοιμος τον σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
5
Τον πλάθουμε πολύ καλά με αρκετό αλεύρι να γίνει ζύμη (προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί).
6
Την τοποθετούμε σε αλευρωμένο ταψί, χαράζουμε, την σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε για 1 να φουσκώσει.
7
Αν χρειαστεί χαράζουμε ξανά και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 10 λεπτά, κατεβάζουμε στους 200 και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.