Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Ταραμοκεφτέδες νηστίσιμοι που θα σας ξετρελάνουν
mitsa
Υλικά
1 ψωμί
2 κρεμμύδια
½ ματσάκι μαϊντανό
80-100 γρ ταραμά
50 ml ελαιόλαδο
Αλάτι-Πιπέρι
Ρίγανη-Πάπρικα
Δυόσμο
1 κουταλιά μπέικιν
2 κουταλιές ξίδι
Αλεύρι
Οδηγίες
1
Μουλιάζουμε το ψωμί, για 5 λεπτά, σε αρκετό νερό.
2
Πολτοποιούμε στο μούλτι τα κρεμμύδια μαζί με το μαϊντανό.
3
Στραγγίζουμε καλά το ψωμί, βάζουμε το κρεμμύδι και δουλεύουμε.
4
Προσθέτουμε τον ταραμά, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα, δύοσμο και ανακατεύουμε καλά.
5
Ταραμά βάζουμε ανάλογα με το πόσο έντονη θέλουμε την γεύση.
6
Προσέχουμε με το αλάτι γιατί ο ταραμάς είναι αλμυρός.
7
Ρίχνουμε το μπέικιν, σβήνουμε με το ξίδι και ζυμώνουμε.
8
Όσο περισσότερο ζυμώψνουμε τόσο πιο αφράτο γίνεται το μείγμα μας.
9
Πλάθουμε σε καφτέδες και τους αλευρώνουμε.
10
Τους τηγανίζουμε σε καυτό λαδι σε μέτρια φωτιά.
11
Όταν πάρουν χρώμα από την μία πλευρά τους γυρίζουμε από την άλλη.
12
Όταν ειναι έτοιμοι τους τοποθετιύμε σε αποροφητικό χαρτί.