Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Τούρτα αμυγδάλου

mitsa

Υλικά

  • Ζύμη

  • 1 κουταλιά βούτυρο

  • 1 ποτήρι χλιαρό γάλα

  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά

  • 2 κουταλιές ζάχαρη

  • 1 αυγό

  • Αλεύρι όσο πάρει

  • Κρέμα

  • 1 λίτρο γάλα

  • 3 κρόκους αυγού

  • 4 κουταλιές κορν φλάουρ

  • 3 κουταλιές αλεύρι

  • 1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη

  • 1 φακελάκι μπέικιν

  • Προαιρετικά 1 φακελάκι σαντιγί σε σκόνη

  • 2 ποτήρια αμύγδαλα φιλέ

  • 2 κουταλιές βούτυρο

  • 2 κουταλιές ζάχαρη

  • 1½ κουταλιά μέλι

  • 1 κουταλιά γάλα

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την ζάχαρη και την μαγιά στο χλιαρό γάλα. Προσθέτουμε το αυγό, το βούτυρο, λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι που να έχουμε μία μέτρια σε υφή ζύμη.
2
Όταν η ζύμη μας  είναι έτοιμη την σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 45 λεπτά.
3
Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα στο βούτυρο και προσθέτουμε την ζάχαρη, το μέλι και το γάλα. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την άχνη, το κορν φλάουρ, το μπέικιν, το αλεύρι, τους κρόκους και ανακατεύουμε συνεχόμενα σε μέτρια φωτιά.
4
Όταν η κρέμα αρχίσει να πήζει αρωματίζουμε με βανίλια και την αφήνουμε να κρυώσει.
5
Δουλεύουμε ελαφρώς το ζυμάρι και το απλώνουμε ομοιόμορφα σε φόρμα 26 cm.
6
Το τρυπάμε με ένα πιρούνι και καλύπτουμε με τα αμύγδαλα.
7
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
8
Όταν κρυώσει το κόβουμε στην μέση και χωρίζουμε το επάνω μέρος σε 8 κομμάτια.
9
Με το μίξερ χτυπάμε την κρύα κρέμα και να θέλουμε προσθέτουμε ένα φακελάκι σαντιγί σε σκόνη.
10
Για περισσότερο άρωμα μπορούμε να απλώσουμε μέλι στην βάση της τούρτας.
11
Με το κορνέ καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με ροζέτες και τοποθετούμε με προσοχή τα κομμάτια από το καπάκι.