Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Υγιεινή και διαφορετική ανοιχτή πίτα με φύλλο ολικής αλέσεως
mitsa
Υλικά
500 γρ φύλλο ολικής αλέσεως
200 γρ Φέτα
2 ντομάτες
3 πιπεριές
Μαϊντανό
500 γρ γιαούρτι
2 αυγά
50 ml σπορέλαιο
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε το γιαούρτι με τα αυγά.
2
Σε ένα μπολ βάζουμε την τριμμένη Φέτα μαζί με την ψιλοκομμένη ντομάτα, τις κομμένες πιπεριές, το ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας και απλώνουμε μείγμα από γιαούρτι.
4
Βάζουμε μία ποσότητα από το μείγμα με το τυρί και συμπιέζουμε τις δύο άκρες ώστε να πάρει κυματιστό σχήμα.
5
Το βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.
6
Όταν τελειώσουμε βάζουμε το σπορέλαιο στο μείγμα με το γιαούρτι που έχει περισσέψει και ανακατεύουμε.
7
Το απλώνουμε πάνω από την πίτα και κόβουμε σε τρία κάθετα μέρη.
8
Προαιρετικά πασπαλίζουμε με άσπρο και μαύρο σουσάμι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.