Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΖύμεςΠίτες

Υγιεινή και διαφορετική ανοιχτή πίτα με φύλλο ολικής αλέσεως

1 Mins read

Υγιεινή και διαφορετική ανοιχτή πίτα με φύλλο ολικής αλέσεως

mitsa
servings
12

Υλικά

  • 500 γρ φύλλο ολικής αλέσεως

  • 200 γρ Φέτα

  • 2 ντομάτες

  • 3 πιπεριές

  • Μαϊντανό

  • 500 γρ γιαούρτι

  • 2 αυγά

  • 50 ml σπορέλαιο

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε το γιαούρτι με τα αυγά.
2
Σε ένα μπολ βάζουμε την τριμμένη Φέτα μαζί με την ψιλοκομμένη ντομάτα, τις κομμένες πιπεριές, το ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας και απλώνουμε μείγμα από γιαούρτι.
4
Βάζουμε μία ποσότητα από το μείγμα με το τυρί και συμπιέζουμε τις δύο άκρες ώστε να πάρει κυματιστό σχήμα.
5
Το βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.
6
Όταν τελειώσουμε βάζουμε το σπορέλαιο στο μείγμα με το γιαούρτι που έχει περισσέψει και ανακατεύουμε.
7
Το απλώνουμε πάνω από την πίτα και κόβουμε σε τρία κάθετα μέρη.
8
Προαιρετικά πασπαλίζουμε με άσπρο και μαύρο σουσάμι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.