Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Υπέροχο προφιτερόλ με το τσουρέκι που περίσσεψε

mitsa

Υλικά

  • Κρέμα σοκολάτας

  • 150 γρ ζάχαρη

  • 60 γρ νισεστέ

  • 50 γρ κακάο

  • 1 λίτρο γάλα

  • 250 γρ κουβερτούρα

  • Κρέμα βανίλιας

  • 650 ml γάλα

  • 30 γρ νισεστέ

  • 1 αυγό

  • 60 γρ ζάχαρη

  • Λίγο αλάτι

  • 2 βανίλιες

  • Τσουρέκι

  • 200 ml κρέμα γάλακτος

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την ζάχαρη, το νισεστέ και το κακάο στο κρύο γάλα.
2
Τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
3
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε την κουβερτούρα.
4
Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.
5
Στο κρύο γάλα ρίχνουμε το νισεστέ, το αυγό και ανακατεύουμε.
6
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη, σουρώνουμε το γάλα και προσθέτουμε λίγο αλάτι.
7
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
8
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
9
Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.
10
Σε ένα μεγάλο μπολ απλώνουμε την κρέμα βανίλιας.
11
Κάνουμε μία στρώση από σπασμένο τσουρέκι και καλύπτουμε με την κρέμα σοκολάτας.
12
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και διακοσμούμε το προφιτερόλ.
13
Βάζουμε για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.