Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο
mitsa
Υλικά
700 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
5 αυγά
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
350 ml γάλα
160 ml νερό
200 γρ φέτα
200 γρ αλλαντικά
1 μπέικιν
Ρίγανη-Θυμάρι
2 κουταλάκια αλάτι
Οδηγίες
1
Δουλεύουμε τα αυγά μαζί με το αλάτι.
2
Βάζουμε το μπείκιν και αρωματίζουμε με ρίγανη και θυμάρι.
3
Ενσωματώνουμε το γιαούρτι και την σπασμένη φέτα.
4
Προσθέτουμε τα αλλαντικά της επιλογής μας και ανακατεύουμε.
5
Ρίχνουμε λίγο αλεύρι, δουλεύουμε, βάζουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
6
Προσθέτουμε το νερό και ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
7
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρώς ταψί 32 εκατοστών.
8
Απλώνουμε την ζύμη και προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι.
9
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.