Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Ντολμαδάκια γιαλαντζί
mitsa
Υλικά
50 αμπελόφυλλα
3 φλιτζάνια ρύζι
2 ξερά κρεμμύδια
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ποτήρι σάλτσα
Πάπρικα γλυκιά
½ ματσάκι μαϊντανό
¼ ματσάκι δυόσμο
¼ ματσάκι άνηθο
Ρίγανη
1 κουταλιά σκόνη λαχανικών
Χυμό από 1 λεμόνι
Οδηγίες
1
Βάζουμε τα κρεμμύδια να τσιγαριστούν με ελαιόλαδο.
2
Σε ένα μπολ βάζουμε το ρύζι, το άνηθο, το μαϊντανό, τον δυόσμο, την σάλτσα ντομάτας, το ελαιόλαδο, αλάτι, ρίγανη, την σκόνη λαχανικών, την πάπρικα και ανακατεύουμε.
3
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, απλώνουμε ένα αμπελόφυλλο και βάζουμε μία κουταλιά από την γέμιση και τυλίγουμε.
4
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι που να τελειώσει η γέμιση ή τα αμπελόφυλλα.
5
Στρώνουμε τον πάτο από την χύτρα με αμπελόφυλλα ή φύλλα από λάχανο και τοποθετούμε με τάξη τα ντολμαδάκια.
6
Όταν τελειώσουμε βάζουμε αλάτι, νερό, ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο και βράζουμε για 30-45 λεπτά σε μέτρια φωτιά.