Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Ντολμαδάκια γιαλαντζί

mitsa

Υλικά

  • 50 αμπελόφυλλα

  • 3 φλιτζάνια ρύζι

  • 2 ξερά κρεμμύδια

  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια

  • 1 ποτήρι σάλτσα

  • Πάπρικα γλυκιά

  • ½ ματσάκι μαϊντανό

  • ¼ ματσάκι δυόσμο

  • ¼ ματσάκι άνηθο

  • Ρίγανη

  • 1 κουταλιά σκόνη λαχανικών

  • Χυμό από 1 λεμόνι

Οδηγίες

1
Βάζουμε τα κρεμμύδια να τσιγαριστούν με ελαιόλαδο.
2
Σε ένα μπολ βάζουμε το ρύζι, το άνηθο, το μαϊντανό, τον δυόσμο, την σάλτσα ντομάτας, το ελαιόλαδο, αλάτι, ρίγανη, την σκόνη λαχανικών, την πάπρικα και ανακατεύουμε.
3
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, απλώνουμε ένα αμπελόφυλλο και βάζουμε μία κουταλιά από την γέμιση και τυλίγουμε.
4
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι που να τελειώσει η γέμιση ή τα αμπελόφυλλα.
5
Στρώνουμε τον πάτο από την χύτρα με αμπελόφυλλα ή φύλλα από λάχανο και τοποθετούμε με τάξη τα ντολμαδάκια.
6
Όταν τελειώσουμε βάζουμε αλάτι, νερό, ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο και βράζουμε για 30-45 λεπτά σε μέτρια φωτιά.