Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Πάστα φλώρα

mitsa

Υλικά

  • 500 γρ αλεύρι

  • 150 γρ βούτυρο

  • 125 γρ ζάχαρη

  • 2 αυγά

  • 1 φακελάκι μπέικιν

  • ½ φλιτζάνι του καφέ κονιάκ

  • 400 γρ μαρμελάδα

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε το βούτυρο με την ζάχαρη. Όταν ενσωματωθούν προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μισό αλεύρι μαζί με το μπέικιν και δουλεύουμε.
2
Προσθέτουμε το κονιάκ, το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μας. Αν δούμε ότι είναι αρκετά μαλακή προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
3
Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη την χωρίζουμε και ανοίγουμε τα 2/3 σε φύλλο λίγο μεγαλύτερο από την ταρτιέτα μας.
4
Στρώνουμε το φύλλο στην βουτυρωμένη ταρτίερα 26 cm και το τρυπάμε με ένα πιρούνι. Ανοίγουμε και το άλλο 1/3 σε στενόμακρο φύλλο και το κόβουμε σε λωρίδες.
5
Απλώνουμε ομοιόμορφα την μαρμελάδα της επιλογής μας και καθαρίζουμε με ένα μαχαίρι την ζύμη που προεξέχει από το χείλος της ταρτιέτας.
6
Γυρίζουμε την ζύμη από τα τοιχώματα και βάζουμε τις λωρίδες ώστε να δημιουργηθούν τετράγωνα.
7
“Κρύβουμε” τις άκρες από τις λωρίδες κάτω από την ζύμη των πλαϊνών.
8
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Αν θέλουμε το γλυκό μας να γυαλίζει, όταν το βγάλουμε από τον φούρνο, αλείφουμε με ζαχαρόνερο.