Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Νηστίσιμα ταχινοπιτάκια με γλυκό βύσσινο
mitsa
Υλικά
500 γρ φύλλα κρούστας
350 γρ γλυκό βύσσινο
150 γρ ταχίνι
500 γρ ζάχαρη
500 ml νερό
2 βανίλιες
Χυμό από ½ λεμόνι
Οδηγίες
1
Λαδώνουμε καλά το ταψί.
2
Παίρνουμε 2 φύλλα μαζί και απλώνουμε μία μικρή ποσότητα από ταχίνι.
3
Διπλώνουμε την μία άκρη περίπου 10 εκατοστά και την λαδώνουμε με σπορέλαιο.
4
Απλώνουμε κατά μήκος γλυκό του βύσσινο και τυλίγουμε σε ρολό (αν θέλουμε δίνουμε τριγωνικό σχήμα).
5
Λαδώνουμε την άκρη που προεξέχει και κολλάμε το ρολό.
6
Κόβουμε σε 3 κομμάτια και τα τοποθετούμε στο ταψί.
7
Τα αλείφουμε με λαδί, τα ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
8
Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά (από την στιγμή που θα αρχίσουν να κοχλάζουν). Τα κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με βανίλια και χυμό λεμονιού.
9
Σιροπιάζουμε όσο το γλυκό μας είναι καυτό με κρύο σιρόπι.