Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Αν σου αρέσει η σοκολάτα πρέπει να δεις αυτή τη συνταγή

mitsa

Υλικά

  • Βάση

  • 250 γρ μπισκότα

  • 100 γρ βούτυρο

  • Κρέμα κακαό

  • 1 λίτρο γάλα

  • 150 γρ ζάχαρη

  • 100 γρ νισεστέ

  • 30 γρ κακαό

  • 125 γρ κουβερτούρα

  • Κρέμα λευκή

  • 1 λίτρο γάλα

  • 100 γρ νισεστέ

  • 100 γρ ζάχαρη

  • 125 γρ λευκή κουβερτούρα

  • 300 γρ πραλίνα (foodaholics.shop)

Οδηγίες

1
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι.
2
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και δουλεύουμε.
3
Τα στρώνουμε σε ταψί ή φόρμα 35 x 23 εκατοστών.
4
Στο κρύο γάλα διαλύουμε την ζάχαρη, το νισεστέ και το κακαό. Τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
5
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε την σοκολάτα.
6
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
7
Στο κρύο γάλα διαλύουμε το νισεστέ, την ζάχαρη και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
8
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε την λευκή σοκολάτα.
9
Απλώνουμε την χλιαρή κρέμα πάνω από την κρύα σκούρα κρέμα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
10
Πριν σερβίρουμε διακοσμούμε με την πραλίνα φουντουκιού.