Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Αν σου αρέσει η σοκολάτα πρέπει να δεις αυτή τη συνταγή
mitsa
Υλικά
Βάση
250 γρ μπισκότα
100 γρ βούτυρο
Κρέμα κακαό
1 λίτρο γάλα
150 γρ ζάχαρη
100 γρ νισεστέ
30 γρ κακαό
125 γρ κουβερτούρα
Κρέμα λευκή
1 λίτρο γάλα
100 γρ νισεστέ
100 γρ ζάχαρη
125 γρ λευκή κουβερτούρα
300 γρ πραλίνα (foodaholics.shop)
Οδηγίες
1
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι.
2
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και δουλεύουμε.
3
Τα στρώνουμε σε ταψί ή φόρμα 35 x 23 εκατοστών.
4
Στο κρύο γάλα διαλύουμε την ζάχαρη, το νισεστέ και το κακαό.
Τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
5
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε την σοκολάτα.
6
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
7
Στο κρύο γάλα διαλύουμε το νισεστέ, την ζάχαρη και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
8
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε την λευκή σοκολάτα.
9
Απλώνουμε την χλιαρή κρέμα πάνω από την κρύα σκούρα κρέμα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
10
Πριν σερβίρουμε διακοσμούμε με την πραλίνα φουντουκιού.