Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Αφράτα και γεμάτα ίνες τσουρεκάκια

mitsa

Υλικά

  • Λίγη μαστίχα

  • 1 ξηρή μαγιά

  • 100 γρ ζάχαρη

  • 250 ml γάλα

  • 2 αυγά

  • ½ κουταλάκι κακουλέ

  • 1 κουταλάκι μαχλέπι

  • 600 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 50 γρ βούτυρο

  • Κρόκο αυγού

  • Σουσάμι και αμύγδαλο

Οδηγίες

1
Θρυμματίζουμε την μαστίχα μαζί με λίγη ζάχαρη.
2
Διαλύουμε την μαγιά και 50 γρ ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
3
Βάζουμε τα αυγά, την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
4
Αρωματίζουμε με την μαστίχα, το κακουλέ και το μαχλέπι.
5
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι που να γίνουν ζύμη.
6
Προσθέτουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου και δουλεύουμε καλά.
7
Όταν είναι έτοιμη την σκεπάζουμε και αφήνουμε για 1 ώρα, σε ζεστό μέρος, να διπλασιαστεί.
8
Την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 7 μέρη.
9
Τα ανοίγουμε σε κορδόνια και τα πατάμε με τα χέρια μας.
10
Δίνουμε σχήμα όπως σας δείχνουμε στο βίντεο.
11
Τα τοποθετουμε σε ταψί με αντικολλητικό, τα αλείφουμε με κρόκο αυγού, πασπαλίζουμε με σουσάμι και αμύγδαλο φιλέ.
12
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.