Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Χιονάτες σοκολάτας- Χριστουγεννιάτικη συνταγή (lamingtons)
mitsa
Υλικά
350 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αυγά
4 κουταλιές σπορέλαιο
250 γρ ζάχαρη
8 κουταλιές ζεστό νερό
2 βανίλιες
Πραλίνα φουντουκιού
500 ml σοκολατούχο γάλα
Επικάλυψη κακάο
250 ml γάλα
2 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλιά κακάο
Ινδοκάρυδο
Οδηγίες
1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι που να ασπρίσουν.
2
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το νερό, λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε.
3
Τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ζύμη.
4
Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί 30×22 εκατοστά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
5
Όταν κρυώσει κόβουμε το κέικ στην μέση.
6
Αφαιρούμε το καπάκι και απλώνουμε όση πραλίνα μας αρέσει (αν η πραλίνα είναι μαλακή βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι που να σφίξει).
7
Κόβουμε σε 16 στενόμακρα κομμάτια.
8
Βουτάμε περιμετρικά τα κεκάκια στο σοκολατούχο γάλα και τα περνάμε από το ινδοκάρυδο.
9
Εναλλακτικά αναμειγνύουμε το γάλα, την ζάχαρη, το κακάο και κάνουμε την ίδια διαδικασία.