Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΣνακ

Σταφιδόψωμα με εντυπωσιακό σχήμα

1 Mins read

Σταφιδόψωμα με εντυπωσιακό σχήμα

mitsa

Υλικά

  • 1 ξηρή μαγιά

  • 50 γρ ζάχαρη

  • 180 ml γάλα

  • 1 αυγό

  • 400 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • Λίγο αλάτι

  • 50 γρ βούτυρο

  • Γέμιση

  • 100 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 100 γρ ζάχαρη

  • 2 βανίλιες

  • 70 γρ βούτυρο

  • 100 γρ σταφίδες

  • Κρόκο αυγού

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
4
Ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
5
Ενσωματώνουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου.