Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Σταφιδόψωμα με εντυπωσιακό σχήμα
mitsa
Υλικά
1 ξηρή μαγιά
50 γρ ζάχαρη
180 ml γάλα
1 αυγό
400 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Λίγο αλάτι
50 γρ βούτυρο
Γέμιση
100 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ ζάχαρη
2 βανίλιες
70 γρ βούτυρο
100 γρ σταφίδες
Κρόκο αυγού
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
4
Ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
5
Ενσωματώνουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου.