Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εύκολα και χορταστικά τυροπιτάκια
mitsa
Υλικά
600 γρ αλεύρι
250 ml γάλα
100 ml νερό
100 ml σπορέλαιο
1 αυγό
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
Λίγο αλάτι
Φέτα
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα και το χλιαρό νερό.
2
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το ασπράδι και ανακατεύουμε.
3
Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και δουλεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Την σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
6
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 20 μπαλάκια.
7
Τα ανοίγουμε σε φύλλα, βάζουμε Φέτα και δίνουμε σχήμα όπως δείχνουμε στο βίντεο.
8
Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
9
Μπορούμε να σερβίρουμε με σάλτσα πιπεριάς.