Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Το πιο εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου με γεύσεις φράουλα-σοκολάτα-καραμέλα
mitsa
Υλικά
2 λίτρα γάλα
5 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές νισεστέ
5 κουταλιές ζάχαρη
3 βανίλιες
1 κουταλιά βούτυρο
Οδηγίες
1
Στο κρύο γάλα διαλύουμε την ζάχαρη, το αλεύρι και το νισεστέ. Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι που να βράσουν.
2
Όταν αρχίσουν να δημιουργούνται φουσκάλες κατεβάζουμε την κρέμα από την φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο και τις βανίλιες.
3
Απλώνουμε την κρέμα σε φόρμα 28x20 εκατοστά, που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
4
Όταν είναι έτοιμη την ξεφορμάρουμε και περιχύνουμε με σάλτσα της επιλογής μας.
5
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σοκολάτα που έχουμε λιώσει μαζί με κρέμα γάλακτος ή σιρόπι καραμέλας ή φράουλας κτλ.