Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Η πιο αφράτη πορτοκαλόπιτα με καραμελωμένα πορτοκάλια

mitsa
servings
10

Υλικά

  • 120 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 3 κρόκους αυγών

  • 3 ασπράδια αυγών

  • 115 γρ ζάχαρη

  • ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού

  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  • 2 βανίλιες

  • Σιρόπι

  • 2 φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού

  • 200 γρ ζάχαρη

  • Καραμέλα

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 30 ml νερό

Οδηγίες

1
Σιρόπι: Βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού να βράσει μαζί με την ζάχαρη, σε μέτρια φωτιά, για 5 λεπτά.
2
Καραμέλα: Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε την ζάχαρη μαζί με το νερό, σε μέτρια φωτιά και τα αφήνουμε να γίνουν καραμέλα.
3
Όταν είναι έτοιμη βάζουμε λεπτές φέτες από πορτοκάλι, τις γυρίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν σε αντικολλητικό χαρτί.
4
Πορτοκαλόπιτα: Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με λίγη ζάχαρη να γίνουν μαρέγκα.
5
Χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι που να ασπρίσουν.
6
Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν.
7
Όταν γίνει ζύμη αρωματίζουμε με βανίλια και ξύσμα πορτοκαλιού.
8
Με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε την μαρέγκα στην ζύμη.
9
Απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 26 εκατοστών.
10
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
11
Όσο το γλυκό είναι ζεστό σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
12
Το αφήνουμε για τουλάχιστον 6 ώρες πριν σερβίρουμε.
13
Διακοσμούμε με τα καραμελωνένα πορτοκάλια.