Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Κέικ ζέβρα
mitsa
Υλικά
Λευκή ζύμη
4 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
375 γρ. αλεύρι
200 γρ. μαργαρίνη
240 ml γάλα
10 γρ. μπέικιν
Λίγο αλάτι
2 βανίλιες
Ζύμη κακάο
40 γρ. κακάο
70 ml γάλα
25 γρ. ζάχαρη
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, τις βανίλιες και το αλάτι. Με το μίξερ χτυπάμε την μαργαρίνη με την ζάχαρη και όταν ασπρίσουν προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
2
Ανακατεύουμε καλά να αφρατέψει το μείγμα και όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι που να γίνει ζύμη.
3
Σε ένα μπολ χτυπάμε το κακάο με την ζάχαρη και το γάλα μέχρι που να πάρει την υφή κρέμας.
4
Σε αυτό το μείγμα βάζουμε λίγο λιγότερο από την λευκή ζύμη. Ανακατεύουμε με την βοήθεια ενός σύρματος.
5
Καλύπτουμε τον πάτο από ένα ταψί 26cm με αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε στο κέντρο 2 κουταλιές από την λευκή ζύμη.
6
Στην συνέχεια βάζουμε πάνω της μία κουταλιά σκούρα ζύμη, άλλη μία κουταλιά λευκή ζύμη, ξανά σκούρα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι που να τελειώσουν οι ζύμες.
7
Όσο προσθέτουμε κουταλιές οι ζύμες θα αρχίσουν να απλώνουν προς τα τοιχώματα και να κάνουν στρώσεις λευκού και καφέ.
8
Αν μας περισσέψει μία από τις δύο ζύμες μπορούμε να κάνουμε σχέδια στο τέλος.
9
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45-60 λεπτά αναλόγως τον φούρνο.