Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πάστες βανίλια-μπισκότο με σπιτικό ζελέ φράουλα
mitsa
Υλικά
Βάση
1 πακέτο πτι μπερ
120 γρ βούτυρο
50 ml γάλα
Φράουλες για στολισμό
Κρέμα
1 λίτρο γάλα
200 γρ ζάχαρη
5 κουταλιές ψιλό σιμιγδάλι
4 κουταλιές κορν φλάουρ
1 κουταλιά βούτυρο
Ζελέ φράουλα
300 γρ φράουλες
50 γρ ζάχαρη
2 φύλλα ζελατίνη
Οδηγίες
1
Στο κρύο γάλα διαλύουμε την ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τα βάζουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά.
2
Όταν πάρουν θερμοκρασία προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι που να πήξουν. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τις βανίλιες.
3
Στο θρυμματισμένο μπισκότο ενσωματώνουμε το λιωμένο βούτυρο και το γάλα. Σε ατομικά τσέρκια ή μεγάλη φόρμα απλώνουμε για βάση το μπισκότο και στρώνουμε το καλά. Καλύπτουμε περιμετρικά με λεπτές φέτες από φράουλες και γεμίζουμε με κρύα κρέμα.
4
Τα βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις φράουλες μαζί με την ζάχαρη. Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5 λεπτά και τα ρίχνουμε στην καυτή σάλτσα.
5
Όταν το μείγμα γίνει χλιαρό σκεπάζουμε τα γλυκά μας με την σάλτσα και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι που το ζελέ να σταθεροποιηθεί. Τα ξεφορμάρουμε με προσοχή πριν τα σερβίρουμε.