Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Γλυκά

Πάστες βανίλια-μπισκότο με σπιτικό ζελέ φράουλα

1 Mins read

Πάστες βανίλια-μπισκότο με σπιτικό ζελέ φράουλα

mitsa

Υλικά

  • Βάση

  • 1 πακέτο πτι μπερ

  • 120 γρ βούτυρο

  • 50 ml γάλα

  • Φράουλες για στολισμό

  • Κρέμα

  • 1 λίτρο γάλα

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 5 κουταλιές ψιλό σιμιγδάλι

  • 4 κουταλιές κορν φλάουρ

  • 1 κουταλιά βούτυρο

  • Ζελέ φράουλα

  • 300 γρ φράουλες

  • 50 γρ ζάχαρη

  • 2 φύλλα ζελατίνη

Οδηγίες

1
Στο κρύο γάλα διαλύουμε την ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τα βάζουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά.
2
Όταν πάρουν θερμοκρασία προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι που να πήξουν. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τις βανίλιες.
3
Στο θρυμματισμένο μπισκότο ενσωματώνουμε το λιωμένο βούτυρο και το γάλα. Σε ατομικά τσέρκια ή μεγάλη φόρμα απλώνουμε για βάση το μπισκότο και στρώνουμε το καλά. Καλύπτουμε περιμετρικά με λεπτές φέτες από φράουλες και γεμίζουμε με κρύα κρέμα.
4
Τα βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις φράουλες μαζί με την ζάχαρη. Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5 λεπτά και τα ρίχνουμε στην καυτή σάλτσα.
5
Όταν το μείγμα γίνει χλιαρό σκεπάζουμε τα γλυκά μας με την σάλτσα και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι που το ζελέ να σταθεροποιηθεί. Τα ξεφορμάρουμε με προσοχή πριν τα σερβίρουμε.