Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Η καλύτερη μελιτζανόπιτα που δοκιμάσαμε
mitsa
Υλικά
2 μεγάλες μελιτζάνες
Αλάτι
Ελαιόλαδο
4 αυγά
Πιπέρι
200 ml γάλα
200 γρ φέτα
200 γρ κεφαλοτύρι
Μαϊντανό
1 πακέτο φύλλα κρούστας
Μελιτζανοπιπεριά (foodaholics.shop)
Οδηγίες
1
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες.
2
Τις βάζουμε σε νερό με αρκετό αλάτι και τις αφήνουμε για 30 λεπτά.
3
Τις στεγνώνουμε καλά, τις τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
4
Ρίχνουμε αλάτι, ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν καλά.
5
Αναμειγνύουμε τα αυγά με αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και το γάλα.
6
Προπσθέτουμε σπσμένη φέτα, κεφαλοτύρι, ψιλοκομμένο μαϊταντό και ανακατεύουμε.
7
Τσαλακώνουμε ένα ένα τα φύλλα.
8
Τα γυρίζουμε στο πλαί και απλώνουμε μελιτζανοπιπεριά.
9
Τα τοποθετούμε κυκλυκά σε ταψί 32 εκατωστών με αντικολλητικό χαρτί.
10
Ανάμεσα στα φύλλα τοποθετούμε τις ψημένες μελιτζάνες.
11
Περιχύνουμε με το μείγμα που φτιάξαμε.
12
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.