Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εύκολη και εντυπωσιακή τυρόπιτα σε 10 λεπτά
mitsa
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
Φέτα
Μαϊντανό
1 κρόκο αυγού
Οδηγίες
1
Θρυμματίζουμε το τυρί και το αναμειγνύουμε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό.
2
Κόβουμε τις άκρες από τη σφολιάτα ώστε να γίνει τέλειο ορθογώνιο (κατά προτίμηση με τον κυματιστό κόφτη για πίτσες).
3
Το χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη και χαράζουμε ένα κομμάτι σε λωρίδες 2 εκατοστών με περιθώρια από τις άκρες περίπου 2 εκατοστά.
4
Απλώνουμε το τυρί στο άκοπο κομμάτι σφολιάτας και βρέχουμε περιμετρικά.
5
Σκεπάζουμε με το χαραγμένο κομμάτι και πατάμε περιμετρικά ώστε να κολλήσουν τα φύλλα.
6
Διπλώνουμε σταυρωτά τις λωρίδες ανά 2 (η διαδικασία υπάρχει αναλυτικά στο video).
7
Με ένα πινέλο αλείφουμε κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.