Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Κέικ με ολόκληρα μανταρίνια
mitsa
Υλικά
400 γρ φαρίνα
4 αυγά
200 ml γάλα
250 γρ ζάχαρη
200 γρ βούτυρο
100 ml χυμό μανταρίνι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 βανίλιες
12 μανταρίνια
Οδηγίες
1
Χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου να αφρατέψουν.
2
Ενσωματώνουμε ένα ένα τα αυγά.
3
Βάζουμε τον χυμό από τα μανταρίνια, το γάλα και ανακατεύουμε.
4
Προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
5
Την αρωματίζουμε με τις βανίλιες και το ξύσμα.
6
Βουτυρώνουμε ταψί 40×27 εκατοστά και πασπαλίζουμε ζάχαρη.
7
Τοποθετούμε τα ολόκληρα και καθαρισμένα μανταρίνια.
8
Απλώνουμε την ζύμη ομοιόμορφα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.