Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Μελιτζάνες γεμιστές σε ροδέλες

mitsa

Υλικά

  • 2 μελιτζάνες

  • 150 γρ αλλαντικά

  • Πολύχρωμες πιπεριές

  • 3 αυγά

  • 2 κουταλιές νισεστέ

  • Αλάτι-Πιπέρι

  • Θυμάρι-Ρίγανη

Οδηγίες

1
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες.
2
Τις βάζουμε σε νερό με αρκετό αλάτι για 1 ώρα να ξεπικρίσουν.
3
Με την βοήθεια από ένα κουπ πατ ή ενός κουταλιού αφαιρούμε την ψίχα.
4
Κόβουμε την ψίχα σε κυβάκια.
5
Αναμειγνύουμε την ψίχα της μελιτζάνας με πολύχρωμες πιπεριές, αλλαντικά της επιλογής μας, τα αυγά, θυμάρι, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και δύο κουταλιές νισεστέ.
6
Βάζουμε τα δαχτυλίδια από τις μελιτζάνες σε καυτό λάδι και τα γεμίζουμε με το μείγμα.
7
Όταν ροδίσουν από την μία πλευρά τα γυρνάμε από την άλλη.
8
Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με αλάτι.