Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Μανιταρόσουπα βελούδινη και απολαυστική
mitsa
Υλικά
750 γρ μανιτάρια
1 μεγάλο κρεμμύδι
150 ml λευκό κρασί
3 κουταλιές αλεύρι
800 ml ζωμό κότας
200 ml κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
Θυμάρι-Μαϊντανό
Αλάτι-Πιπέρι
Οδηγίες
1
Κόβουμε τα λευκά κατά προτίμηση μανιτάρια σε λεπτές φέτες.
2
Βάζουμε να ζεσταθεί το βούτυρο και το λάδι.
3
Τσιγαρίζουμε καλά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
4
Όταν ροδίσει προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο, τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε μέχρι που να χάσουν τα υγρά τους.
5
Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε για 5 λεπτά.
6
Ενσωματώνουμε το αλεύρι και αν δεν έχουμε ζωμό κότας διαλύουμε 2 κύβους σε ζεστό νερό.
7
Βάζουμε τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά.
8
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και την κρέμα γάλακτος.
9
Προαιρετικά σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί που πάνω του έχει ελαιόλαδο ,ρίγανη και κεφαλοτύρι.