Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΠίτες

Ανακατέψτε αλεύρι με νερό για μία υπέροχη συνταγή

1 Mins read

Ανακατέψτε αλεύρι με νερό για μία υπέροχη συνταγή

mitsa

Υλικά

  • 550 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • Λίγο αλάτι

  • 2 κουταλιές ξίδι

  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο

  • 250 ml νερό

  • 200 γρ βούτυρο

  • Μελιτζανοπιπεριά

  • Φέτα

Οδηγίες

1
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και κάνουμε μία γούβα.
2
Προσθέτουμε αλάτι, ξίδι, ελαιόλαδο, το νερό και ανακατεύουμε.
3
Την δουλεύουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι που να ξεκολλάει από τα χέρια.
4
Την ανοίγουμε σε δύο φύλλα και τοποθετούμε ένα μπολάκι στην μέση από κάθε φύλλο.
5
Κόβουμε οκτώ ακτίνες, αφαιρούμε το μπολάκι και απλώνουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
6
Διπλώνουμε μία ακτίνα προς το κέντρο και μετά την απέναντι ακτίνα.
7
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία, τοποθετούμε τις ζύμες σε αλευρωμένο σκεύος, τις σκεπάζουμε με μεμβράνη και τις βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
8
Λαδώνουμε ταψί 36 εκατιστών.
9
Όταν είναι έτοιμα τα ανοίγουμε σε φύλλα σε αλευρωμένη επιφάνεια.
10
Κόβουμε σε λωρίδες με πάχος 3 δάχτυλα.
11
Απλώνουμε μελιτζανοπιπεριά και σπασμένη φέτα.
12
Τις κλείνουμε καλά και κουλουριάζουμε μία λωρίδα.
13
Την τοποθετούμε στο κέντρο του ταψιού και βάζουμε περιμετρικά τα υπόλοιπα ρολά.
14
Τα λαδώνουμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι η πίτα μας να ροδίσει.