Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Ανακατέψτε αλεύρι με νερό για μία υπέροχη συνταγή
mitsa
Υλικά
550 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Λίγο αλάτι
2 κουταλιές ξίδι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
250 ml νερό
200 γρ βούτυρο
Μελιτζανοπιπεριά
Φέτα
Οδηγίες
1
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και κάνουμε μία γούβα.
2
Προσθέτουμε αλάτι, ξίδι, ελαιόλαδο, το νερό και ανακατεύουμε.
3
Την δουλεύουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι που να ξεκολλάει από τα χέρια.
4
Την ανοίγουμε σε δύο φύλλα και τοποθετούμε ένα μπολάκι στην μέση από κάθε φύλλο.
5
Κόβουμε οκτώ ακτίνες, αφαιρούμε το μπολάκι και απλώνουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
6
Διπλώνουμε μία ακτίνα προς το κέντρο και μετά την απέναντι ακτίνα.
7
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία, τοποθετούμε τις ζύμες σε αλευρωμένο σκεύος, τις σκεπάζουμε με μεμβράνη και τις βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
9
Όταν είναι έτοιμα τα ανοίγουμε σε φύλλα σε αλευρωμένη επιφάνεια.
10
Κόβουμε σε λωρίδες με πάχος 3 δάχτυλα.
11
Απλώνουμε μελιτζανοπιπεριά και σπασμένη φέτα.
12
Τις κλείνουμε καλά και κουλουριάζουμε μία λωρίδα.
13
Την τοποθετούμε στο κέντρο του ταψιού και βάζουμε περιμετρικά τα υπόλοιπα ρολά.
14
Τα λαδώνουμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι η πίτα μας να ροδίσει.