Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Σουβλάκια κοτόπουλο πανέ
mitsa
Υλικά
Φιλέτο κοτόπουλο
Μπαγιάτικο ψωμί
Μπαχαρικά
1 αυγό
1 ποτήρι νερό
3 κουταλιές νισεστέ
8 κουταλιές αλεύρι (ίσως και παραπάνω)
1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
Οδηγίες
1
Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο (στήθος ή μπούτι) σε κομματάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
2
Προσθέτουμε πιπέρι, μείγμα για κοτόπουλο και όποιο άλλο μπαχαρικό μας αρέσει. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για ένα βράδυ στο ψυγείο.
3
Στο νερό βάζουμε την γλυκιά πάπρικα, το νισεστέ, αλάτι και κουταλιά κουταλιά το αλεύρι ενώ ανακατεύουμε. Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι ένας παχύρευστος χυλός. Αν χρειαστεί βάζουμε λιγότερο ή περισσότερο αλεύρι.
4
Περνάμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ξυλάκια και τα βουτάμε στο κουρκούτι από όλες τις πλευρές.
5
Στην συνέχεια τα περνάμε από το ψωμί που το έχουμε κάνει ψίχουλα στο μπλέντερ και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, σε μέτρια φωτιά.
6
Όταν πάρουν χρώμα από την μία μεριά τα γυρίζουμε και από την άλλη.
7
Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε σε σκεύος με απορροφητικό χαρτί και τα αφήνουμε λίγο να βγάλουν το περιττό λάδι.
8
Μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με σως μαγιονέζας με μουστάρδα.