Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Αφράτα τυροπιτάκια ιδανικά για το σχολείο
mitsa
Υλικά
550 γρ βραστές πατάτες
1 κουταλιά ζαχαρη
1 ξηρή μαγιά
100 ml νερό
100 ml γάλα
60 γρ γιαούρτι
800 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 κουταλάκι αλάτι
120 γρ βούτυρο
Φέτα
Αυγό
Οδηγίες
1
Καθαρίζουμε και πολποιούμε τις βρασμένες πατάτες.
2
Διαλύουμε την ζάχαρη και την μαγία στο χλιαρό νερό και το χλιαρό γάλα.
3
Προσθέτουμε 3-4 κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε.
4
Βάζουμε το γιαούρτι, τις πατάτες και ανακατεύουμε.
5
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το αλάτι να γίνει ζύμη.
6
Όταν είναι έτοιμη προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και δουλεύουμε καλά.
7
Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει.
8
Την πλάθουμε ελαφρώς, σε αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγουμε σε φύλλο και κόβουμε με ένα κουπ πατ.
9
Τα πατάμε ελαφρώς, βάζουμε σπασμένη φέτα και διπλώνουμε.
10
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αλήφουμε με αυγό.
11
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.