Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πρωτότυπα και πολύ εμφανίσιμα κοτοπιτάκια
mitsa
Υλικά
Ζύμη
Περίπου 300 γρ αλεύρι
90 γρ σιμιγδάλι ψιλό
1 ξηρή μαγιά
110 ml γάλα
110 ml νερό
50 ml σπορέλαιο
1 ασπράδι αυγού
1 κουταλιά ζάχαρη
Λίγο αλάτι
Γέμιση
500 γρ κοτόπουλο
1 κρεμμύδι
100 γρ μπέικον
Πολύχρωμες πιπεριές
Μανιτάρια
Ρίγανη-Θυμάρι
Οδηγίες
1
Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε ελαιόλαδο και όταν ροδίσει προσθέτουμε το κοτόπουλο που έχουμε κόψει σε μπουκιές.
2
Όταν πάρει χρώμα βάζουμε τις πολύχρωμες πιπεριές και μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι, το μπέικον, ρίγανη, θυμάρι και μαγειρεύουμε μέχρι να χάσουν τα υγρά τους.
3
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό και το χλιαρό γάλα.
4
Βάζουμε 2 κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε.
5
Ρίχνουμε το ασπράδι, το σπορέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
6
Προσθέτουμε σχεδόν το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι, το σιμιγδάλι και δουλεύουμε.
7
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
8
Όταν είναι έτοιμη την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
9
Την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε σε ορθογώνιο φύλλο.
10
Το χωρίζουμε σε 12 ορθογώνια φύλλα.
11
Στην μία άκρη βάζουμε κρύα γέμιση και τριμμένο κεφαλοτύρι ή κίτρινο τυρί.
12
Τα σκεπάζουμε με την ζύμη και κόβουμε διαγώνια το υπόλοιπο φύλλο.
13
Τυλίγουμε σε ρολό και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
14
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.